Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωση ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Εφέτης Παναγιώτης Δανιάς αφ’ ενός ξεκαθαρίζει την θέση του αποσύροντας την προηγούμενη υποστήριξη του στον πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Χρήστο Τζανερρίκο, αφ’ ετέρου καθιστά σαφές ποια είναι η μοναδική θεσμική συνάντηση που μπορούν να έχουν δικαστές.
Επίσης ο πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών στην ανάρτηση του αναφέρει με σαφήνεια ότι “όταν διαμάρτύρομαι, ως Δικαστής για παρέμβαση στο έργο μου και παραιτούμαι για αυτό, δεν μπορεί να “ενθυμούμαι” ύστερα ότι είχα δεχτεί και “προτάσεις” που δεν κατήγγειλα τότε, αλλά τις “θυμήθηκα” τώρα, γιατί η εικόνα που δίδεται στο Λαό είναι “δεν τα βρήκαν αυτοί στη μοιρασιά και τσακώνονται τώρα”.”
Αναλυτικά ο κ. Δανιάς γράφει στην ανάρτηση του:
Αν και είμαστε στη Μ. Εβδομάδα, κάποια πράγματα δεν μπορούν νά μένουν ασχολίαστα:
1. Δεν είναι συνήθης πρακτική να συναντώνται παράγοντες της Κυβέρνησης με Δικαστές.
2. Η μόνη θεσμική συνάντηση είναι αυτή του Υπουργού Δικαιοσύνης, με την “ηγεσία” της Δικαιοσύνης ή με τις Δικαστικές Ενώσεις. Οι Δικαστικές Ενώσεις (και μόνο) μπορεί να συναντώνται και με άλλους Υπουργούς (π.χ. Οικονομικών), με ενημέρωση του Υπουργού Δικαιοσύνης, για ειδικότερα θέματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ τους Δικαστές.
3. Δεν νοείται να καταγγέλει κάποιος Δικαστής συνάντηση που έγινε, στην οποία πήγε ο ίδιος οικεία βουλήσει, γιατί το “τραβάτε με και ας κλαίω” ισχύει σε άλλες περιστάσεις, πολύ πιο “αθώες”.
4. Το ότι “πήραμε ότι πήραμε από αυτούς, ας κλείσουμε το μάτι και στους άλλους, μήπως πάρουμε κάτι και από αυτούς”, ΔΕΝ πιάνει πάντα.
5. Και για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, όταν διαμάρτύρομαι, ως Δικαστής για παρέμβαση στο έργο μου και παραιτούμαι για αυτό, δεν μπορεί να “ενθυμούμαι” ύστερα ότι είχα δεχτεί και “προτάσεις” που δεν κατήγγειλα τότε, αλλά τις “θυμήθηκα” τώρα, γιατί η εικόνα που δίδεται στο Λαό είναι “δεν τα βρήκαν αυτοί στη μοιρασιά και τσακώνονται τώρα”. Και αυτό ΔΕΝ το δέχομαι, ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για αυτούς που εκπροσωπώ.
Οπότε αποσύρω την εκτίμηση στο πρόσωπο του πρώην Αντιπροέδρου του Α.Π. που εξέφρασα σε προηγούμενη ανάρτησή μου. Και ας πάρουν παράδειγμα από αυτό τα Κυβερνητικά κόμματα, να επιλέγουν καλύτερα πρόσωπα για την “ηγεσία” της Δικαιοσύνης, στο μέλλον.