ΚΑΕ ΠΑΟ: Στις 27 Νοεμβρίου η δίκη του Δ. Γιαννακόπουλου για τα υβριστικά stories

Στις 27 Νοεμβρίου 2024 αναμένεται να συζητηθεί η υπόθεση με κατηγορούμενο τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο οποίος έχει ήδη παραπεμφθεί για υποκίνηση σε πράξεις βίας. Όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz ο αθλητικός εισαγγελέας δεν δέχτηκε τις εξηγήσεις του κ. Γιαννακοπουλου και τον παρέπεμψε στο ακροατήριο.

Σημειώνεται ότι με αναρτήσεις του στο λογαριασμό του στο Instagram κατά τη διάρκεια αλλα και μετά το τέλος του δεύτερου κατά σειρά αγώνα μπάσκετ για τους τελικούς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκου, ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ με βιντεοσκοπημένες αναρτήσεις του επιτέθηκε σε μια σειρά από πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός! Οι εξηγήσεις που έδωσε ο επιχειρηματίας στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης δεν έπεισαν τον αθλητικό εισαγγελέα ο οποίος έκρινε ότι τα stories με τα οποία επιτέθηκε (με ύβρεις και απειλές) εναντίον της ΚΑΕ Ολυμπιακός, των διαιτητών του αγώνα, της κυβέρνησης και άλλων, συνιστούν υποκίνηση σε πράξεις βίας με αποτέλεσμα να ασκήσει ποινική διωξη και να τον παραπέμψει στο ακροατήριο.

Εισαγγελική διάταξη

Την ίδια στιγμή όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το dikastikoreportaz με διάταξη του εισαγγελέα έχει απαγορευτεί στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΠΑΟ η είσοδος σε κάθε αθλητική εγκατάσταση κατά τη διάρκεια αγώνων. Πρόκειται για περιοριστικό ορο που προβλέπεται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγες, στον ποινικό νόμο και επιβάλλεται για πρώτη φορά στον κ. Γιαννακοπουλο λόγω της δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος του. Για όσους δεν γνωρίζουν, η ποιοτική διαφορα της συγκεκριμένης απαγόρευσης είναι ότι επιβλήθηκε από τον ίδιο τον εισαγγελέα και όχι από κάποιο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΑΚΕ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι κατά το παρελθόν στον επιχειρηματία έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές και όχι περιοριστικός όρος απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους τις οποίες όμως δεν είχε τηρήσει, εκμεταλλευόμενος την έλλειψη δυνατότητας εφαρμογής των ποινών αυτών από την αστυνομία.

Η διαφορά

Η διαφορά πλέον με τον περιοριστικό ορο που επιβλήθηκε από την εισαγγελική Αρχη είναι προφανής, καθώς πλέον για την εφαρμογή του είναι υποχρεωμένη να μεριμνήσει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους. Τυχόν παραβίαση του περιοριστικού όρου συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες για τον κ. Γιαννακοπουλο αλλα και τα αστυνομικά όργανα τα οποία έχουν ευθύνη ελέγχου εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο ΔΠΓ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο τουρνουά στη μνημη του πατέρα του, Παύλου Γιαννακοπουλου, που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσία 40.000 φιλάθλων του ΠΑΟ.

Άλλωστε και ο ιδιος με δημόσια ανάρτηση- βίντεο ήδη από τις 17 Ιουλίου 2024 είχε αναφερθεί στην απαγόρευση η οποία του έχει επιβληθεί!

Βέβαια πρόσφατα ο ΔΠΓ με άλλο βίντεο επιτέθηκε εκ νέου σε βάρος των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός κάνοντας λόγο για χαιρεκακία, ενώ με διαρροές της Πράσινης ΚΑΕ σε φιλια ΜΜΕ αφήνεται να εννοηθεί ότι την ευθυνη για τη μη παρουσία του κ. Γιαννακοπουλου στην υπέρλαμπρη τελετή είχε ο Ολυμπιακός και όχι ο περιοριστικός όρος που είναι σαφής, ξεκάθαρος και δεσμευτικός! Γι αυτό το λόγο άλλωστε ο κ. Γιαννακοπουλος δεν θα παρευρεθεί και σήμερα στον τελικό του Σούπερ Καπ στη Ρόδο καθώς και στις υπόλοιπες αθλητικές εκδηλώσεις του ΠΑΟ έως ότου εκδικαστεί η ποινική του υπόθεση.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις