Βιασμός 5χρονου: Στο εδώλιο γονείς και νηπιαγωγοί 

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δικάζονται σήμερα, Δευτέρα (30/9) στην Αλεξανδρούπολη δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις γονείς, μετά την καταγγελία γονέα για βιασμό του 5χρονου γιού του από δύο επίσης 5χρονους, στο νηπιαγωγείο.  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο νηπιαγωγοί και οι τέσσερις γονείς αναμένεται να ζητήσουν αναβολή της διαδικασίας, διότι παρέλαβαν σήμερα τον φάκελο της υπόθεσης.

Εκπαιδευτικοί του νομού Έβρου, αναμένεται να παρίστανται στο δικαστικό μέγαρο για να στηρίξουν τους δύο νηπιαγωγούς. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για τις μεν δύο νηπιαγωγούς η παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ για τους τέσσερις γονείς παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το 5χρονο παιδί κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους συνομήλικους συμμαθητές του κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Όταν γύρισε σπίτι του, παραπονέθηκε πως νιώθει έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν στα Επείγοντα του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου, μετά την εξέταση, γιατροί και ιατροδικαστές είπαν πως βρήκαν ίχνη που παραπέμπουν σε βιασμό. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Βέρα Αθανασίου, «συνήθως ένα παιδί έχει εκτεθεί σε αυτό, είτε συμμετέχοντας είτε ως παρατηρητής».

Η ίδια μιλώντας στο MEGA απηύθυνε έκκληση σε γονείς και εκπαιδευτικούς να προσέχουν για τυχόν ύποπτα σημάδια.

«Απευθύνομαι και στους εκπαιδευτικούς, όταν βλέπουν ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι να κάνει άσεμνες πράξεις ή ζωγραφίζει περίεργα πράγματα θα πρέπει να μας απασχολούν και να τα προσέχουμε», σημείωσε η ψυχολόγος.

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ανθούλα Ανάσογλου, ανέφερε: «Ο νόμος τα αναγνωρίζει ως νήπια, και όχι ως παιδιά. Είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, φτάσαμε σε νηπιακή ηλικία, που είναι ο πάτος; Σοκαριστήκαμε όλοι. Είναι μια ηλικία που δεν υπάρχουν δεδομένα, ερεθίσματα, είναι μια ηλικία στην οποία μαθαίνεις. Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν; Το έκανε το ένα παιδί και το άλλο μιμήθηκε την πράξη αλλά αυτή την πράξη κάπου την έχουν δει. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες», είπε.

Η ίδια κατήγγειλε ότι χθες το βράδυ παραλίγο να υπάρξει συμπλοκή. «Επειδή είμαστε στα πλημμελήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι. Χθες το βράδυ κόντεψε να υπάρξει μια συμπλοκή. Οι γονείς των παιδιών – θυτών ήθελαν να προκαλέσουν τους γονείς του θύματος. Αυτά είναι ελλείψεις της εισαγγελίας. Όταν αφήνουμε ελεύθερους ανθρώπους με βιασμό, θα έπρεπε να υπάρχουν όροι. Προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους γονείς του θύματος και σύσσωμη η μουσουλμανική κοινότητα μπήκε μπροστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις