Υπόθεση Πάτρας: Δάκρυσε η Χριστίνα Τσάκωνα – Αμφισβητεί το βιβλίο ιατροδικαστικής που η ίδια έφερε στο δικαστήριο

Τσάκωνα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η εξέταση της ιατροδικαστού Χριστίνας Τσάκωνα από τον συνήγορο της κατηγορουμένης για την δολοφονία των δύο παιδιών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, Αλέξη Κούγια.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης δεν παρέλειψε να αναφερθεί έμμεσα και στον κ. Κουσουλό, κατά την προσφιλή του συνήθεια, χωρίς όμως αυτή την φορά να τον κατονομάσει.  Όμως αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο που τα έχει βάλει με τα τρία “Τσ”, δηλαδή τον κ. Τσαντίρη και τις κυρίες Τσιόλα και Τσάκωνα.

Μάλιστα ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε άχρηστο τον κ. Καρακούκη και ότι δεν έχει πτυχίο, ποιος ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, όπως ανέφερε ο παρουσιαστής, λέγοντας “Τσου Τσου Τσου, δεν θέλω δάκρυα” αναφερόμενος στην κ. Τσάκωνα που δάκρυσε.

Η κ. Τσάκωνα με δάκρυα στα μάτια απαντούσε σε κάποιες από τις ερωτήσεις του κ. Κούγια,  ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε αιτήματα προς το δικαστήριο για την κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των ιατροδικαστών με τους κκ Καρακούκη και Καλόγρηα και για να απαντηθεί το αν έχει καταχωρηθεί στα αρχεία της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών η έγγραφη ιατροδικαστική έκθεση της 22/6/2022.

Εν τω μεταξύ η Χριστίνα Τσάκωνα αμφισβητεί το βιβλίο ιατροδικαστικής του κ. Ψαρούλη που η ίδια έφερε στο δικαστήριο. Μάλιστα ο κ. Κουσουλός ο οποίος αγόρασε το βιβλίο του ιατροδικαστού κ. Ψαρούλη διάβασε συγκεκριμένη σελίδα στην οποία αναφέρεται ότι σε παρατεινόμενες ασφυξίες παρατηρούνται βλάβες στα ηπατικά κύτταρα! Όταν επισημάνθηκε αυτό από τους δικηγόρους του κ. Δασκαλάκη και την έδρα του δικαστηρίου η κ. Τσάκωνα απάντησε ότι ο (κορυφαίος) ιατροδικαστής κάνει λάθος στη διατύπωση!

 

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που ζήτησε η εισαγγελέας

 

Η Χριστίνα Τσάκωνα προσκόμισε   στο δικαστήριο τις ιατροδικαστικές  εκθέσεις που ζήτησε η εισαγγελέας  από την ιατροδικαστή στην προηγούμενη δικάσιμο. Μεταξύ των ιατροδικαστικών εκθέσεων  που προσκόμισε είχαν υπογράψει  οι ιατροδικαστές Μπουζιάνης, Ντιλέρνια και Καλόγρηα. Όσον αφορά τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που προσκόμισε η ιατροδικαστής και αναγραφόταν ανάμεσα στα αιτία ηπατική ανεπάρκεια αφορούσαν κυρίως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια βλάβη.

Χριστίνα Τσάκωνα: Σας προσκομίζω τα έγγραφα (σ.σ ιατροδικαστικές εκθέσεις) που μου  ζητήσατε.

Αμπάζη: Δεν υπάρχει σε καμία ιατροδικαστική από αυτές που μας προσκομίσατε αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια χωρίς χρόνια βλάβη.…

Κούγιας: Με ποια αφορμή ζητήθηκε από την μάρτυρα να φέρει ιατροδικαστικες εκθέσεις; Έχω διαβάσει με κάθε λεπτομέρεια τις ερωτήσεις που έχετε υποβάλλει εσείς κυρία πρόεδρο και εσείς κυρία εισαγγελέα με έντονο τρόπο και έντονη αμφισβήτηση. Η κυρία εισαγγελέας θα μπορούσε να αναζητήσει μόνη της εάν υπάρχουν νεκροψίες-νεκροτομές με αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια. Ουσιαστικά εκτίθεται η κυρία εισαγγελέας και επιβεβαιώνεται η μάρτυρας.

Κούγιας: Με τα ευρήματα που είχατε θα αποδίδατε τον θάνατο σε ηπατική ανεπάρκεια;

Μάρτυρας: Με τα ευρήματα αυτά που είχαμε όχι. Ποτέ.

Κούγιας: Έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν να έχουν εκδοθεί ιατρικά πορίσματα και να έχει αμφισβητηθεί από δημόσιους ιατροδικαστές;

Μάρτυρας: Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό.

Κούγιας: Εσάς εάν σας έδιναν αυτή την εντολή ότι θέλουμε από φωτογραφίες να βγάλετε διάγνωση. Τι θα κάνατε;

Μάρτυρας:  Όχι. Από φωτογραφίες δεν μπορεί κανένας να βγάλει διάγνωση.

Κούγιας : Σημαίνει ότι με τις συγκεκριμένες κακώσεις είχαμε ασφυκτικό θάνατο;

Μάρτυρας: Όχι γιατί αυτές οι κακώσεις θα μπορούσαν να ήταν συμβατές από καρδιοναναπνευστική αναζωογόνηση.

Κούγιας: «Κάποιες εκπομπές ασχολούνται με την κα Τσάκωνα γιατί δεν τους βολεύει στην άποψη που είχαν»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις