Την ώρα που το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια των γονέων, βρίσκεται προ των πυλών στη Βουλή όπου αναμένεται να συζητηθεί, καθώς αλλάζει έπειτα από 40 χρόνια, το Οικογενειακό Δίκαιο στη χώρα μας, μια υπόθεση με πρωταγωνίστρια γνωστή τραγουδίστρια, -μητέρα νεαρής ποπ τραγουδίστριας- που κατηγορείται από τον εν διαστάσει σύζυγο της ότι για δέκα ολόκληρα χρόνια δεν του επέτρεπε να δει τον 13χρονο σήμερα γιο του βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες.
Μάλιστα, ο άνδρας της ο οποίος είναι γνωστός πιανίστας της Jazz, στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε και έχει στη διάθεση του το protothema.gr, αναφέρει ότι είχε να δει το παιδί του δέκα ολόκληρα χρόνια καθώς η τραγουδίστρια του είχε απαγορεύσει να το βλέπει ή να μιλάει στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει καν πως είναι το πρόσωπο ή η φωνή του. Μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια του είχε πει ότι διέμενε μόνιμα στις ΗΠΑ για να αποδειχτεί τελικά ότι βρισκόταν στην Ελλάδα και έμενε στη Γλυφάδα καθώς ο δικηγόρος του πιανίστα την είδε τυχαία στην περιοχή, την ακολούθησε και διαπίστωσε ότι αντί για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, έμενε στα νότια προάστια!
Ο πιανίστας μετά την αποκάλυψη από τον δικηγόρο του κ. Στέλιο Γκαρίπη, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στα οποία ξεδιπλώνει όλο το χρονικό της υπόθεσης και ζητεί συνεπιμέλεια του παιδιού του και να το βλέπει τρεις φορές την εβδομάδα. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο με απόφαση που εξέδωσε στις 22.1.21 αναφέρει πως «Ρυθμίζει προσωρινά την επικοινωνία του αιτούντος με τον ανήλικο τέκνο του (σ.σ αναφέρει το όνομα του παιδιού) […] ως εξής: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη εκάστης εβδομάδας του μήνα ώρα 18:00 – 21:00 και κάθε Σάββατο από τις 11:00 – 21:00».
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Όταν ο γνωστός πιανίστας της Jazz που είχε να δει το παιδί του 10 χρόνια μετά την απόφαση της γνωστής τραγουδίστριας η οποία του ανακοίνωσε ότι θέλει να χωρίσουν και έφυγε στις ΗΠΑ παίρνοντας μαζί και τον ανήλικο γιο τους, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον δικηγόρο του, κ. Στέλιο Γκαρίπη.
Μια κλήση που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του. Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στις 21.1.2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ξεδιπλώνει όλο το χρονικό. «Με την καθ΄ής πρώην σύζυγο μου έχουμε αποκτήσει εντός γάμου που τελέστηκε στις 23.11.2007 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ένα τέκνο που γεννήθηκε στις 14.1.2009 τον (σ.σ αναφέρεται στο όνομα) ηλικίας 11 ετών σήμερα. Η έγγαμη συμβίωση μας διασπάστηκε οριστικά το έτος 2011 και η καθ΄ ής εκμεταλλευόμενη την καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων κατέφυγε στις ΗΠΑ στην πόλη (σ.σ αναφέρει την πόλη) διαμένοντας κατά δήλωση της στην κατοικία των γονέων της χωρίς να εργάζεται. Έκτοτε επί δέκα ολόκληρα έτη, δεν μου επέτρεπε ούτε να δω, ούτε να ακούσω τηλεφωνικά το ανήλικο τέκνο μας» αναφέρει ο πιανίστας και στις επόμενες γραμμές αναφέρεται στην αποκάλυψη του δικηγόρου του που ανέτρεψε τη ζωή του «Και ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διαβεβαίωνε την ελληνική δικαιοσύνη πως η καθ ής διαμένει στην κατοικία των γονέων της στο (σ.σ αναφέρει την πόλη ) με αποτέλεσμα να κριθεί με την υπ΄αριθμόν (σ.σ αναφέρεται στον αριθμό) απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών πως η καθ΄ ής εξασφαλίζει στο τέκνο μας ένα υγιές και σταθερό περιβάλλον (οικιακό, σχολικό, κοινωνικό) εντός του οποίου αναπτύσσεται και έναν διαμορφωμένο τρόπο διαβίωσης που δεν έπρεπε να ανατραπεί βίαια, μόλις χθες ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου Στέλιος Γκαρίπης που βρισκόταν στη Γλυφάδα Αττικής σε συμβολαιογραφείο που χειρίζεται μια υπόθεση τακτοποίησης εντολέως του, είδε με μεγάλη του έκπληξή την καθ΄ής στη Γλυφάδα».
Την ακολούθησε
Ο δικηγόρος μετά το τηλεφώνημα στον πιανίστα, βγήκε έξω από το συμβολαιογραφείο και ακολούθησε την τραγουδίστρια για να δει που θα πάει. «Έκπληκτος την ακολούθησε και είδε πως εισήλθε σε κατοικία της οδού (σ.σ. αναφέρει την οδό). Αμέσως με ειδοποίησε και αναζήτησα στη διεύθυνση αυτή κάποιο τηλέφωνο της στην εφαρμογή White Pages του ΟΤΕ και με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη διαπίστωσα πως η καθ΄ ής διαθέτει στο όνομα της έναν αριθμό σταθερής τηλεφωνίας. Αμέσως κάλεσα αυτόν τον αριθμό και απάντησε η ίδια η καθ΄ης! Ζήτησα να μιλήσω στο τέκνο μας με το οποίο έχω να μιλήσω έστω τηλεφωνικά δέκα ολόκληρα έτη αλλά η καθ΄ής μου το αρνήθηκε και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Αμέσως κάλεσα τους τηλεφωνικούς αριθμούς όπου αντίστοιχα ήταν το σπίτι της καθ΄ής και των γονιών της και (σ.σ αναφέρεται στην επιχείρηση των γονέων της τραγουδίστριας) και πληροφορήθηκα πως οι συνδέσεις σε αυτά τα νούμερα είχαν διακοπεί.
Μπήκα στην εφαρμογή χαρτών Google και είδα πως (σ.σ αναφέρεται στην επιχείρηση των γονέων της) έχει κλείσει οριστικά. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το διαβατήριο του ανήλικου τέκνου μας με αριθμό (σ.σ αναφέρεται ο αριθμός) έχει λήξει από το 2012 και είναι μέγα ερώτημα πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το τέκνο μας για το οποίο ουδέποτε έχω συναινέσει στην έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων» αναφέρει ο μουσικός και στις επόμενες γραμμές τονίζει ότι δέκα χρόνια δεν έχει δει το πρόσωπο του παιδιού του «Από τις 11.3.2011 δεν έχω δει ούτε ακούσει το ανήλικο τέκνο μας για το οποίο η καθ΄ής εξαπατώντας την ελληνική δικαιοσύνη έχει δηλώσει πως βρίσκεται στο (σ.σ αναφέρει πόλη) στην κατοικία των γονιών της.
Ακόμα και σήμερα μετά την παρέλευση δέκα ολόκληρων ετών δεν έχω δει ούτε ακούσει το τέκνο μας έστω μια φορά δεδομένου ότι η καθ΄ής είχε χαθεί από το πρόσωπο της γης κυριολεκτικά έχοντας μεταβεί για σειρά ετών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε άγνωστη σε εμένα διεύθυνση και τόπο διαμονής. Δέκα έτη η καθ΄ής δεν έχει επιτρέψει σε μένα ούτε να δω ούτε να ακούσω το τέκνο μας ούτε μια φορά, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Είναι αδιανόητο να θεωρηθεί ορθή μια δικαστική κρίση όπως αυτή της εκκαλούμενης απόφασης με την οποία θεωρείται κατάλληλη να της ανατεθεί η αποκλειστική επιμέλεια ενός ανήλικου τέκνου μια μητέρα η οποία επί δέκα έτη δεν έχει επιτρέψει στον πατέρα του να δει έστω την όψη του ανήλικου τέκνου του, ούτε να ακούσει τη φωνή του».
Η νομική άποψη
Ο δικηγόρος του πιανίστα κ. Στέλιος Γκαρίπης τονίζει στο protothema.gr πως «Να κερδίσουμε τη δίκη» αυτός είναι ο συνήθης σκοπός σε μια δίκη επιμέλειας ανηλίκου τέκνου. Ο σκοπός που τις περισσότερες φορές αγιάζει και τα μέσα για κάποιους που θέλουν να λέγονται γονείς και κάποιους που θέλουν να συστήνονται ως δικηγόροι. Μεγάλα θύματα τα παιδιά που στερούνται τον έναν από τους δύο γονείς τους στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής τους, ακόμα μεγαλύτερο θύμα όμως είναι η Δικαιοσύνη. Ως δικηγόροι έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε μια υγιή ψυχοπνευματική ανάπτυξη για όλα τα παιδιά, ως δικηγόροι έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε την αλήθεια».
πηγή: protothema.gr