Αποκάλυψη: Πρόεδρος Πρωτοδικών ελέγχεται πειθαρχικά για στενές σχέσεις με τον δολοφονημένο ποινικό Καπέ-Καπετανάκη (έγγραφα)

αντιπρόεδροι

Για στενές σχέσεις με τον δολοφονημένο ποινικό Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη ελέγχεται πειθαρχικά η Πρόεδρος Πρωτοδικών, Μ.Α. η οποία είχε υπηρετήσει ως τρίτη τακτική ανακρίτρια. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, με παραγγελία του διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διρεύνηση τυχόν τέλεσης των ποινικών αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από υπόθεση την οποία χειρίστηκε ως ανακρίτρια. Παράλληλα διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα από την επιθεώρηση του Αρείου Πάγου την οποία ανέλαβε η αρεοπαγίτης, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Συνομιλίες φωτιά τις οποίες αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr και συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία της ΕΥΠ που αφορά τον παρακρατικό μηχανισμό επίορκων αστυνομικών, δικηγόρων, πολιτικών και ποινικών και ερευνάται από την εισαγγελία Διαφθοράς, εμπλέκουν τη συγκεκριμένη δικαστικό λειτουργό με τον Καπέ-Καπετανάκη, καθώς φέρεται να τον ευνόησε στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε με βιτριόλι ο ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης, το 2007.

Αναφορά 

Με αναφορά του ο κ. Σαράκης εισφέρει συγκλονιστικά στοιχεία αλλά και καταγεγραμμένους διαλόγους μεταξύ του Καπέ-Καπετανάκη και του Γιώργου Τρομπούκη (εμπλεκόμενου στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου) στους οποίους ο Τρομπούκης πληροφορεί τον δολοφονημένο ποινικό ότι η συγκεκριμένη ανακρίτρια δεν πρόκειται να τον προφυλακίσει αλλά αντίθετα θα τον αφήσει ελεύθερο χωρίς καταβολή εγγυοδοσίας και περιοριστικούς όρους, όπως τελικά έγινε! Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτει ότι ο Τρομπούκης (ο οποίος από μάρτυρας κατηγορίας, μετατράπηκε τελικά σε μάρτυρα υπεράσπισης του Καπέ-Καπετανάκη) είχε κληθεί από την ανακρίτρια και στο πλαίσιο της κατάθεσής του κατάφερε να…πληροφορηθεί από την δικαστική λειτουργό τις προθέσεις της ενόψει της απολογίας Καπετανάκη λίγες ημέρες αργότερα!

O Παύλος Σαράκης

Στην πολυσέλιδη αναφορά, όμως σημειώνονται και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία, ερευνώνται ήδη από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, όπως το γεγονός ότι:

α) ουδέποτε εξέδωσε ένταλμα σύλληψης (στο οποίο συναινούσε η εισαγγελική Αρχή) σε βάρος του Καπέ-Καπετανάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην επίθεση που δέχτηκε ο δικηγόρος,

β) διενήργησε πολύχρονη ανάκριση η οποία αποδείχτηκε “φιάσκο” καθώς στο τέλος δεν προφυλάκισε τον Καπέ-Καπετανάκη,

γ) είχε ενημερώσει τον δολοφονημένο ποινικό για το τι πρέπει να πει ο Γιώργος Τρουμπούκης (προανακριτικά είχε καταθέσει ότι την παραγγελία για τη δολοφονική επίθεση την είχε δώσει ο Καπετανάκης, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι την έδωσε ο επίσης δολοφονημένος, από το 2009, Γιώργος Αναγνωστόπουλος) προκειμένου να την βγάλει… λάδι,

δ) είχε ενημερώσει και τον δικηγόρο του δολοφονηθέντος ποινικού, Γιάννη Αλετρά,

ε) κάλεσε πρώτα για απολογία τον Καπέ-Καπετανάκη, του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί και στο μεσοδιάστημα κάλεσε τον μάρτυρα Τρομπούκη!

“Πως εμφανίστηκε ξαφνικά ο μάρτυρας (σσ Τρομπούκης) ενώπιόν της μεταξύ της λήψης για προθεσμία του κατηγορουμένου και της εν τέλει απολογίας του. Για ποιο λόγο δεν τον είχε καλέσει νωρίτερα, δεδομένου ότι ήταν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας της υπόθεσης; Είναι δυνατόν μια δικαστική λειτουργός και δη ανακρίτρια που χειρίζεται μια τόσο σοβαρή κακουργηματική υπόθεση να παρέχει συμβουλές στον κατηγορούμενο “νονό” για να ενισχύσει την υπερασπιστική του τακτική;”, διερωτάται στην αναφορά του ο Παύλος Σαράκης ο οποίος κάνει λόγο για “αθέμιτη προσυνεννόηση της ανακρίτριας, του κατηγορούμενου και του δικηγόρου του” προκειμένου να διασφαλιστεί η ευνοϊκή μεταχείριση του Καπέ-Καπετανάκη.

Οι διάλογοι 

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος της 30ης Μαρτίου 2016 μεταξύ Καπετανάκη και Τρομπούκη:

Καπές: Δεν μου λές ρε Γιώργο, έχεις χρόνο να πούμε κάτι για ένα θέμα δικό μου;

Τρ: Είμαι εκτός

  • Για το θέμα… Τώρα τι να σου πω…
  • Ξέρω ποιο είναι το θέμα σου…
  • Ξέρεις ποιο είναι το θέμα έτσι; Ρε φίλε δεν θέλω τίποτα από εσένα αυτό που είπες στην αρχή.
  • Εγώ σε αυτά θα επιμείνω δεν αλλάζω κάτι…
  • Ναι γιατί μου είπε η…κυρία, παρόλο που υπάρχει χρόνος μακρύς, να το επιβεβαιώσεις. Δηλαδή δεν ζητάω κάτι παραπάνω. Την αλήθεια…Ξέρω εγώ τι είπες.
  • Εγώ ακριβώς αυτά θα επιβεβαιώσω..

Σε άλλη συνομιλία στις 5 Απριλίου 2016, αμέσως μετά την κατάθεση Τρομπούκη ο Καπές-Καπετανάκης τηλεφωνεί στη σύζυγό του, Άννα, ενημερώνοντάς του αυτά που του είπε ο Τρομπούκης μετά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια!

Καπές: Ξέρεις τι άλλο μου είπε; Μου λέει δεν θα σου βάλει εγγύηση αυτή (η ανακρίτρια), θα σε αφήσει… ελεύθερο!!! Άκου τι μου είπε! Αλλά αν σου βάλει εγγύηση, πάρε να στη δώσω εγώ..

Άννα: Ναι ρε είναι από αυτούς, απλά πρέπει να σε φοβάται, γιατί άμα (ακατάληπτο) τη γάμησες!

  • Του λέω όσο ύψος και να είναι η εγγύηση; Ρε πάρε με τηλέφωνο μου λέει! Δεν θα σου βάλει εγγύηση, το κατάλαβα απότι μου είπε και όντως έτσι είπε και του Αλετρά, αλλά άμα σου βάλει εγγύηση, πάρε με τηλέφωνο, σε δυο ώρες θα έχω τα λεφτά, όσα λεφτά και εάν είναι να τα βάλεις…

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την αναφορά-Σαράκη είναι το γεγονός ότι στις 8 Απριλίου 2016, δηλαδή τέσσερις ημέρες προτού απολογηθεί ο Καπές, δέχτηκε ως μάρτυρα έναν συγκατηγορούμενό του σε άλλη υπόθεση σωματεμπορίας και εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος κατέθεσε ότι το Νοέμβριο του 2007, λίγες ημέρες πριν την δολοφονική επίθεση στο δικηγόρο είχε με τον Καπετανάκη ραντεβού, όλως τυχαίως, κοντά στο δικηγορικό γραφείο του Σαράκη προκειμένου να του παράσχει άλλοθι. Μάλιστα στην αναφορά επισημαίνεται ότι η ανακρίτρια δέχτηκε αγόγγυστα τη συγκεκριμένη μαρτυρική κατάθεση την οποία επικαλέστηκε και ο Καπετανάκης στην απολογία του, χώρίς να απευθύνει στοιχειώδεις ερωτήσεις όπως από που γνώριζε τον Καπέ, ποιος ήταν ο σκοπός της συνάντησης, πως είναι δυνατόν να θυμάται με τέτοια ακρίβεια ένα ραντεβού πριν από επτά χρόνια(!) και πολλά ακόμα…

Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Σαράκης αναφέρεται ότι η ελεγχόμενη, πλέον, Πρόεδρος Πρωτοδικών με περιορισμένες ανακριτικές πράξεις και με επιφανειακή εξέταση μαρτύρων διερεύνησε μόνο την πράξη της απλής συνέργειας και όχι της ηθικής αυτουργίας με αποτέλεσμα ο Καπετανάκης να δικαστεί μόνο για συνέργεια και εν τέλει να αθωωθεί στο δικαστήριο!

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την αναφορά 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις