Ανήθικες και παραβατικές πρακτικές σε διαδικασία εκλογής Δ.Σ. μιας επιστημονικής εταιρείας δικαστικών λειτουργών που κατάντησε κατ΄ εφημισμόν προστάτιδα της Δημοκρατίας και των Ελευθεριών.
της Τζώρτζια Κοντράρου
Από που να αρχίσει κάποιος και που να καταλήξει, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Από τις δικογραφίες που αφορούν επώνυμους μεγαλοεπιχειρηματίες που βρέθηκαν στα πρόθυρα της πολτοποίησης λίγο πριν την εκδίκαση τους, με δικηγόρο συγγενή ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, μέχρι τα παρατράγουδα σε μία εταιρεία δικαστικών λειτουργών, που ψήφιζαν για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. καθ΄υπόδειξη και με το αζημίωτο των 30 ευρώ για την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή τους.
Και σε όλο αυτό το πανηγύρι – γιατί περί πανηγυριού επρόκειτο – πρωταγωνιστούσαν αλλά και μετείχαν ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.
Είναι δικαστικοί λειτουργοί που συναντάμε στις έδρες των δικαστηρίων, όταν προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη για να γλυτώσουμε τη ληστρική επιδρομή των funds κατά των περιουσιών μας, για να αντιμετωπίσουμε την ασυδοσία του κράτους, για να διεκδικήσουμε, ως εργαζόμενοι, ως συνταξιούχοι, ως πολίτες, τα δικαιώματα μας.
Είναι δικαστικοί λειτουργοί που εξυφαίνουν την καριέρα τους, τακτοποιούν τους οικείους τους, εξασφαλίζουν το μέλλον τους.
Μαζεύτηκαν πολλά τελευταία και φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι. Αρχής γενομένης από:
-τις «ανεπίτρεπτες και αντισυνταγματικές» -όπως τις χαρακτήρισε ο δικηγορικός κόσμος της χώρας – παρεμβάσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στο έργο της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις,
-την fast track έκδοση της απόφασης της Ολομελείας του Αρείου Πάγου για τη δυνατότητα των funds να προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες σε βάρος των υπερχρεωμένων πλέον νοικοκυριών με προνομιακούς όρους, που άφησε άφωνο ολόκληρο το νομικό κόσμο των χώρας, πλην εκείνων που εργάζονται σε ανάλογου είδους εταιρείες,
-τα γλέντια και τα χαριεντίσματα δικαστικών λειτουργών με δικαστικούς επιμελητές που έχουν πρωταγωνιστήσει σε επεισοδιακούς πλειστηριασμούς, και με την βοήθεια των γνωριμιών τους γλύτωσαν τις ποινικές συνέπειες,
-την αυταρχική και απρεπή συμπεριφορά δικαστή σε δικηγόρο εντός ακροατηρίου, όπως κατήγγειλαν οι συνδικαλιστικοί φορείς των δικηγόρων,
– Και τέλος τα όσα διαδραματίστηκαν σε μια απλή Γενική Συνέλευση επιστημονικής εταιρείας, στην οποία μετέχουν δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων και όλων των κλάδων.
Το μέγεθος της σήψης και της παρακμής, αναδεικνύεται από τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς – και είναι πολλοί – που αρνούνται ο ένας μετά τον άλλον να συμμετάσχουν, να αποδεχθούν και να εκπροσωπήσουν συναδέλφους τους που δέχθηκαν να ακολουθήσουν «μη σύννομες» διαδικασίες, που οδήγησαν στην «καθολική αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας» , δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ούτε το ήθος τους, ούτε η αξιοπρέπεια τους, ούτε το κύρος που τους προσδίδει το αξίωμα του δικαστικού λειτουργού τους επιτρέπουν να εκπροσωπούν «ψηφοφόρους» υποκινούμενους και κατευθυνόμενους.
Οι τελευταίοι είναι η αχτίδα φωτός στο έρεβος της τρίτης εξουσίας. Δεν είναι οργανωμένοι, δεν είναι συνεννοημένοι, δεν είναι αλλοτριωμένοι.
Ασκούν ευόρκως τα καθήκοντα τους και είναι αυτοί που, τελικά, προστατεύουν το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύουν και το δικό τους ανάστημα. Αυτό, που πρέπει να προτάσσει ο κάθε δικαστικός. Διασώζουν ό,τι μπορεί να διασωθεί από μία παρακμιακή λειτουργία που προδίδει έναν ολόκληρο λαό αλλά και εκθέτει ολόκληρη τη χώρα.