Τα ρέστα τους παίζουν πλέον τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα τα οποία επλήγησαν από την βαθιά τομή και την πλήρη αναδιάρθρωση η οποία επέρχεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία μέσω του Νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που φέρει την υπογραφή της υπηρεσιακής γραμματέως, κας Βίκυς Γιαβή αλλά και του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.
Γράφει ο Παρα-δικαστικός
Μικρή μερίδα Ιατροδικαστών οι οποίοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι έπαψαν πλέον να ενεργούν ως Μητροπολίτες ή Δεσποτάδες και κυρίως έχασαν το μοναδικό προνόμιο να ενεργούν ΑΝΕΛΕΓΚΤΟΙ, έχασαν το «δικαίωμα» να παράσχουν ιδιωτικό έργο χωρίς σχετική άδεια και γενικώς να παραμένουν στο απυρόβλητο ασχέτως εάν έχουν υποπέσει σε σωρεία επιστημονικών λαθών (σ.σ. υποθέσεις Πάτρας και Αμαλιάδας) ή όχι, σε συνεργασία με συγκεκριμένους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης οι οποία ενεργούν (και καλά κάνουν) για ίδιον όφελος αλλά και λειτουργούς του Τύπου, ρίχνουν τα τελευταία τελευταίες άσφαιρα πυρά.
Μην εκπλαγείτε λοιπόν εάν αυτές τις ημέρες (Σάββατο και Κυριακή) στον έντυπο αλλά και τον ηλεκτρονικό Τύπο υποτιθέμενων έγκυρων αλλά και «έγκριτων» Μέσων διαβάσετε δήθεν… αποκαλυπτικά δημοσιεύματα τα οποία στοχοποιούν τόσο τον Φλωρίδη όσο την υπηρεσιακή Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης (σ.σ. δεν πρόκειται για πολιτική θέση), το Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά και τον γιο της υπηρεσιακής γραμματέως.
Ο λόγος για το πλέον εξελιγμένο σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιείται εφεξής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία (με τη μέθοδο του ΑΙ) προκειμένου να αποφεύγονται τα σκανδαλώδη, παιδαριώδη, επιστημονικά δυσεξήγητα και εν τέλει πειθαρχικά και ποινικά ελεγχόμενα «λάθη» που σημειώθηκαν στο παρελθόν και είχαν ως αποτέλεσμα εγκληματικές ενέργειες και δη σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών, βρεφών και νηπίων να χαρακτηριστούν ως φυσιολογικοί, παθολογικοί, θάνατοι. Συγκεκριμένα με κονδύλια τα οποία προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης το υπουργείο αποφάσισε να μην τα σπαταλήσει και να μην τα «φάει» κατά το κοινώς λεγόμενο δεξιά και αριστερά αλλά πραγματικά να τα επενδύσει στην τεχνολογία ενισχύοντας την ΙΔ Υπηρεσία και οχυρώνοντας την εγκυρότητα των πορισμάτων που θα εκδίδονται εφεξής.
Λαμπρά μυαλά
Τι σκέφτηκαν λοιπόν τα λαμπρά μυαλά των δήθεν αποκαλύψεων προκειμένου να πλήξουν και τη συγκεκριμένη καινοτόμο απόφαση η οποία -ως γνωστόν- επικροτείται από την συντριπτική πλειοψηφία των Eλλήνων Ιατροδικαστών πλην ορισμένων γνωστών άγνωστων; Ότι η συγκεκριμένη σύμβαση η οποία συνάφθηκε είναι σκανδαλώδης για το λόγο ότι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά τυγχάνει να είναι υποψήφιος διδάκτωρ (από το 2021) ο υιός της υπηρεσιακής γραμματέως του υπουργείου Δικαιοσύνης, Βίκυς Γιαβή! Ως εκ τούτου -κατά τους «ερευνητές»- η υλοποίηση και χρησιμοποίηση του εν λόγω πληροφοριακού συστήματος το οποίο άπαντες άπασες αναγνωρίζουν ότι λύνει τα χέρια των Ελλήνων Ιατροδικαστών αποτελώντας το πλέον καινοτόμο «εργαλείο» σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δεν θα έπρεπε να προχωρήσει εξαιτίας του γεγονότος ότι στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο τυγχάνει να είναι υποψήφιος διδάκτωρ ο υιός της υπηρεσιακής γραμματέως του υπουργείου η οποία καν δεν είναι πολιτικό πρόσωπο και δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη σύμβαση. Επειδή ρώτησα δεξιά και αριστερά πληροφορήθηκα λοιπόν ότι η επιλογή του Πανεπιστημίου Πειραιώς στηρίχτηκε σε πολύ αυστηρά κριτήρια. Μερικά από αυτά έχουν να κάνουν με το αποδεδειγμένο (μέσω μελετών) έργο των ικανότατων μελών του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής τα οποία κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της χρήσης του ΑΙ στην ιατροδικαστική έρευνα, αναπτύσσοντας ένα πληροφοριακό το οποίο όπως είχαμε αποκαλύψει είναι μοναδικό τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. σύστημα με μοναδικότητα.
Ο συγκεκριμένος συσχετισμός θα ήταν απλά κωμικός εάν δεν είχε προαναγγελθεί ως «σκάνδαλο» εδώ και μήνες από συγκεκριμένο συλλειτουργό της Δικαιοσύνης ο οποίος μεταξύ άλλων εκπροσωπεί εμπλεκόμενους Ιατροδικαστές οι οποίοι εθίγησαν από τις ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΙΔ Υπηρεσίας, τη θέσπιση της Γενικής Διεύθυνσης, την τοποθέτηση τεσσάρων Περιφερειακών Διευθυντών, την θέσπιση της Τριμελούς Επιτροπής, την αλλαγή που επήλθε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που αποτελείται πλέον από έμπειρους δικαστικούς λειτουργούς αλλά και τις τοποθετήσεις νέων επικεφαλής (βάσει βιογραφικών και αξιοκρατίας) στις ΙΔ Υπηρεσίες της χώρας. Ωστόσο, πληροφορούμαι, ότι το συγκεκριμένο non paper με τις παντελώς άστοχες, αβάσιμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες βρίσκεται και στα χέρια λειτουργών του Τύπου οι οποίοι εσχάτως έχουν αναλάβει ρόλο υπερασπιστή των εμπλεκόμενων Ιατροδικαστών οι οποίοι αποτελούν μέλος των γνωστών κέντρων και παράκεντρων.. Και εκεί όπως καταλαβαίνεται, κάπου και με κάποιο τρόπο, περιπλέκει η υπόθεση… Ποσό δε μάλλον όταν ορισμένοι εξ αυτών αναμένεται να εμφανιστούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα όπου ελέγχονται με το ερώτημα της αργίας!