Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας μετά τις απολογίες τους τα δυο αδέλφια τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του εξάδελφου τους το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου, στην Κυψέλη.
Ο 19χρονος και ο 17χρονος αδελφός του, που λίγη ώρα μετά το έγκλημα πήγαν στην αστυνομία συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και παραδόθηκαν, απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.
Στις σύντομες απολογίες τους φέρονται να εξήγησαν στην αρμόδια ανακρίτρια τους λόγους που όπλισαν το χέρι τους επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό πως είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από το θύμα στην τρυφερή ηλικία των 4 και 6 ετών.
Στο πλευρό τους βρίσκονταν συνεχώς, οι γονείς τους, συγγενείς αλλά και φίλοι. Μάλιστα, πριν τις απολογίες κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από την υπεράσπιση σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στην υπόθεση και στα γεγονότα που προηγήθηκαν του εγκλήματος.
Μεταξύ αυτών, οι γονείς των παιδιών αλλά και μια φίλη στην οποία φέρεται ο ένας από τους κατηγορούμενους να είχε εξομολογηθεί σε ανύποπτο χρόνο την κακοποίηση που υπέστη ως παιδί από το 28χρονο θύμα.
Ψυχολόγος Αθανασία Σκαμπαρδώνη στο “OPEN Τώρα”: Τα παιδιά που έχουν βιώσει κακοποίηση μαθαίνουν να μην νιώθουν πόνο
Τα παιδιά που έχουν βιώσει κακοποίηση μαθαίνουν να μην νιώθουν πόνο για να μπορέσουν να αντέξουν και να επιβιώσουν από αυτό. Μέσα τους όμως καλλιεργείται ένα επιθετικό συναίσθημα που λέγεται θυμός. Και όταν μεγαλώσουν με αυτό το συναίσθημα και μαθαίνουν επίσης να δικαιολογούν, να αναπαράγουν και εκείνα επιθετικές συμπεριφορές ή κακοποιητικές και να δικαιολογούν. Γιατί; Γιατί το βίωσαν και εκείνοι και κάποια παιδιά μπορεί να διαστρεβλώνουν και εκείνα και να θεωρούν ότι αξίζουν ότι έπαθαν γιατί έκαναν κάτι λάθος είπε αρχικά η ψυχολόγος Αθανασία Σκαμπαρδώνη στον Πέτρο Κουσουλό.
Και συνέχισε λέγοντας ότι, είναι τραγικό πραγματικά και για αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται να νιώθουν τα παιδιά ότι είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον, σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Χρειάζεται μια ομάδα ειδικών επιστημόνων από πίσω, εάν έχουν βιώσει κάτι τέτοιο, για να μπορέσουν να τα βοηθήσουν να κτίσουν μια ψυχική ανθεκτικότητα… και δεν φεύγουν φυσικά αυτά τα τραύματα, αφήνουν ψυχικές ουλές, δεν θα το ξεχάσουν ποτέ, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για επούλωση…
Δείτε το σχετικό βίντεο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις