Ένας από τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” οι οποίοι συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου για την αρπαγή του διευθυντή στο 1ο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας, μίλησε στο dikastikoreportaz.gr. Έδωσε μάλιστα τη δική του εκδοχή στο γιατί “έπιασαν” και φόρεσαν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη. Όπως είπε “το έκαναν για να τον προστατέψουν επειδή ο ίδιος τους επιτέθηκε και δεν ήθελαν να του κάνουν κακό.” Αυτά μεταξύ άλλων μας είπε ο Θεοφάνης Μπαλατσούκας , συνταξιούχος αστυνομικός , ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης
Υπενθυμίζεται ότι τρεις από τους 11 συλληφθέντες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά την πολύωρη διαδικασία απολογίας τους. Οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και -κατά περίπτωση- με χρηματική εγγύηση.
Όπως είπε ο κ.Μπαλατσούκας: “Η σύλληψη μας ,έγινε στις 8:00 το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Πύδνας Κολινδρού χωρίς να μας πουν τον λόγο και μας αποδόθηκε κατηγορία στις 4:30 το απόγευμα ,χωρίς να μας επιτρέψουν την τηλεφωνική επικοινωνία ή με άλλο τρόπο με τους οικείους μας και με το συνήγορο μας. Είναι μία καλοστημένη σκευωρία που εκτυλίχθηκε μεταξύ της εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης και του υποδιευθυντή της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Κατερίνης” ανέφερε. Ο ίδιος επισημαίνει ότι το δικό του όνομα δεν αναφέρεται πουθενά από κατηγορούμενους και μάρτυρες. Αναφερόμενος στο επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη τους είπε: “Κανείς δεν αρνείται ότι δεν έγινε επεισόδιο. Μας επιτέθηκε ο γυμνασιάρχης σε αυτούς που ήταν μπροστά του. Εγώ ήμουν εκτός τόπου και χρόνου εκεί που έγινε το επεισόδιο. Με κατηγόρησαν άδικα ότι ήμουν εντός του προαυλίου χώρου και πήγαν να μου βάλουν πρόστιμο 300 ευρώ στις 5 το απόγευμα διότι από την προανάκριση προέκυψε ότι βρισκόμουν στον αύλειο χώρο. Υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις ότι ήμουν 50 με 100 μέτρα εκτός του προαύλιου χώρου και μακριά από το επεισόδιο.”
Τον ρωτήσαμε τι ακριβώς συνέβη και πέρασαν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη. Αφού επανέλαβε ότι δεν είδε πώς μπήκαν οι χειροπέδες ,επειδή δεν συμμετείχε καθόλου στο επεισόδιο μας μετέφερε “τι έμαθε από τους παρευρισκόμενους”: “Τις χειροπέδες τις έβαλαν βάσει του άρθρου 275 που ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πιάνει , προσέξτε όχι να συλλάβει, δεν έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει παρά μόνο η αστυνομία που έχει την υποχρέωση να όταν ένας πολίτης διαπράττει αυτόφωρο κακούργημα. Υπάρχουν στο παρελθόν μηνύσεις κατά του διοικητή ασφαλείας. Ο σκοπός λοιπόν της 10ης Δεκεμβρίου ήταν να ενημερώσουμε ξανά και να πάρουμε τηλέφωνο για τη συνδρομή της αστυνομίας αλλά και για να προφυλάξουν, όπως μου είπαν οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί μου τον γυμνασιάρχη ο οποίος άρχισε να χτυπάει με χέρια και με πόδια τα 3-4 άτομα που πήγαν να του μιλήσουν. Για να μην τον χτυπήσουν μάλιστα, αναγκάστηκαν να του βάλει ένας που είχε μαζί του χειροπέδες για να τον προστατεύσει!” δήλωσε ο συλληφθείς.
“Hμουν 25 χρόνια στην ελληνική αστυνομία και αποστρατεύτηκα ως υπαστυνόμος Α΄. Ενστερνίζομαι το δίκαιο των νομών και του Συντάγματος. Σαφώς υπάρχει το άρθρο 120 του συντάγματος παράγραφος 4. Υπάρχουν και τα Εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας. Το άρθρο 134 , το άρθρο 137 Α που είναι εσαεί αυτόφωρα κακουργήματα και διώκονται με δεκαετείς καθείρξεις. Υπάρχουν και άλλα νομοθετήματα ,όπως το ενωσιακό δίκαιο” δήλωσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 39χρονος που πήγε να βιάσει και να σκοτώσει τη γυναίκα του
Ρόδος – Για βιασμό κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται ο παππούς της 8χρονης
Ερωτώμενος για τη σύλληψη του είπε ότι του κατάσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο: “Με άφησαν εκτός από τις κοινωνικές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με τη δικαιολογία ότι είναι προϊόν εγκλήματος.” Μιλώντας για τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος που προφυλακίστηκαν είπε: “Φημολογείται ότι θα αφεθούν ελεύθεροι και οι τρεις γιατί δεν προκύπτουν κακουργήματα ώστε να προφυλακιστούν οικογενειάρχες άνθρωποι. Είμαι υπαστυνόμος Α’ , διαβητικός ,υπερτασικός και στα πρόθυρα εγχειρήσεως βουβωνικής κήλης . Υπήρχε στην ομάδα αυτή νεφροπαθής που κάνει αιμοκάθαρση κάθε βράδυ , υπάρχει ένας κωφός, που τον χαρακτηρίζουν αρχηγό ,με ένα πνευμόνι και ένα νεφρό. Υπάρχει επίσης ένας 78χρονος ο οποίος από ενδιαφέρον για τα εγγόνια του ήρθε στον Κολινδρό για να βοηθήσει με την παρουσία του και δύο γυναίκες μητέρες ανηλίκων παιδιών. Αν από τα άτομα αυτά που σας ανέφερα βρίσκετε εσείς ότι κάνουμε συμμορία σηκώνω τα χέρια ψηλά! τόνισε”
Ο απόστρατος αστυνομικός μας είπε ότι “υπάρχει εντολή από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όταν κάποιος κάνει μήνυση κατά αστυνομικών εκπαιδευτικών και γιατρών που διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα ,να μην συλλαμβάνονται. Εμείς πήγαμε στο τμήμα να υποβάλλουμε μήνυση κατά του γυμνασιάρχη διότι το αστυνομικό τμήμα Πύδνας Κολινδρού δήλωσε αναρμόδιο. Υπάρχει έγγραφο στη δικογραφία στο οποίο ο διοικητής του δηλώνει ότι το Α.Τ. είναι αναρμόδιο να ασχοληθεί με τα μέτρα πρόληψης του Covid-19.
19 μηνύσεις
Ο Θεοφάνης Μπαλατσούκας όπως μας είπε, έχει κάνει 19 μηνύσεις σε βάρος έχω κάνει τη δήλωση του άρθρου 120 και έχω κάνει πάμπολλες μηνύσεις 19 για διάφορα θέματα που αφορούν τα συνταγματικά του δικαιώματα και άλλα θέματα. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook είχε ανεβάσει βίντεο ενώ περίμενε έξω από την Αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων για να καταθέσει μήνυση.
Ο Θεοφάνης Μπαλατσούκας, ήταν το 2019 υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Καρδίτσας, με τον συνδυασμό «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ» της Μαρίας Μπίλλη.
Ο ίδιος ήταν στον τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου στο κόμμα “Έλληνες για την πατρίδα” του Ηλία Κασιδιάρη.
Ερωτώμενος για το αν εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στον συγκεκριμένο χώρο μας είπε ότι θα κινηθεί δικαστικά για διάφορες αναρτήσεις που θεωρεί ότι τον θίγουν: “Λένε ότι είμαι φασίστας και ναζιστής. Όταν βγουν τα δικαστήρια άλλος θα γελάει. Ήμουν μέλος της ΜΑΚΙ ΟΝΝΕΔ Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας. Έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ , έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ,Καμμένο κ.α.. Πουθενά δεν αναφέρεται το όνομά μου στη Χρυσή Αυγή. Δεν ήμουν ποτέ μέλος του κομματικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Ημουν υποψήφιος το 2019.”
Χάρης Κατσιβαρδάς – Συνήγορος συλληφθέντα:
“Ο κύριος Θεοφάνης Μπαλατσούκας δεν συμμετείχε στην αξιόποινη πράξη της απαγωγής ούτε και την επικροτεί , με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί και ο ίδιος από την εξέλιξη αυτή δεδομένης της επιβολής περιοριστικών όρων και ενόψει της έκδοσης του βουλεύματος περί παραπομπής στο δικαστήριο. Για άλλη μία φορά το φαινόμενο των τηλεδικών ήταν αυτό που επηρέασε δυσμενώς την κοινή γνώμη με αποτέλεσμα να αναδύεται το ερώτημα: Ποιος εν τέλει είναι αυτός που πραγματικά απονέμει δικαιοσύνη: Η εκτελεστική εξουσία ,οι δημοσιογράφοι ή η δικαιοσύνη;”