Υπόθεση Ζακύνθου – Κορφιάτη: «Βαρίδι» το άλλοθι του συνοδού ασφαλείας…

Κορφιάτη

Ένας ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί να «αποφυλακίσει» έναν βασικό κατηγορούμενο για μια δολοφονία που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του οργανωμένου εγκλήματος; Μπορεί να του προσδώσει τόσο ισχυρό άλλοθι που σε λίγο καιρό να αρθεί η προφυλάκισή του; Μπορεί η κατάθεσή του στη ∆ικαιοσύνη να είναι το… φύσημα για να καταρρεύσει σαν τραπουλόχαρτο η δικογραφία για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, τον Ιούνιο του 2020;

Του ΦΏΤΗ ΑΝΔΡΈΟΥ
Αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση, μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», επιμένουν ότι ο 38χρονος την ημέρα της δολοφονίας ήταν στο νησί, ενώ δεν γνώριζαν εξαρχής την εμπλοκή του ανώτατου αστυνομικού

Το σίγουρο είναι ότι στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, όπου βρίσκεται το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, περιμένουν με μεγάλη αγωνία τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Οι ισχυρισμοί του 38χρονου, συνοδού ασφαλείας του επίσης καταζητούμενου γνωστού εφοπλιστή Μάρκου Λεμού, για την ίδια υπόθεση έπεσαν σαν βόμβα στο κτίριο της Ασφάλειας Αττικής αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ήθελε διακαώς την εξιχνίαση μιας τέτοιας υπόθεσης, καθώς οι άνθρωποι που κινούνται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος τους τελευταίους μήνες αλωνίζουν σαν να μη φοβούνται τίποτα και κανέναν. Πάντως, η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκιση μετρίασε λίγο το «τσουνάμι» που θα ακολουθούσε σε αντίθετη περίπτωση.

Υπόμνημα

Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα του 38χρονου, την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη εκείνος δεν ήταν στη Ζάκυνθο, αλλά είχε ραντεβού έξω από τη ΓΑ∆Α με τον ανώτατο αξιωματικό προκειμένου να παραλάβει το βιογραφικό του γιου του και να το δώσει στη συνέχεια στον γνωστό εφοπλιστή, καθώς ο νεαρός έψαχνε δουλειά σε κάποια ναυτιλιακή εταιρεία.

«Κανονίσαμε να πάω κατά τις 15:00 έξω από τη Γενική Αστυνομική ∆ιεύθυνση Αττικής, όπου υπηρετούσε, για να πάρω το βιογραφικό σημείωμα του υιού του. Στις 14:30 περίπου έφθασα στη ΓΑ∆Α και τον περίμενα. Κατά τις 15:40 τον είδα να περνάει με το αυτοκίνητό του, ένα μπλε Skoda, και τον οδηγό του και να κατευθύνεται στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της ΓΑ∆Α. Μετά από λίγη ώρα τον κάλεσα στο τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε πολλή δουλειά και ότι θα κατέβαινε ο οδηγός του για να μου δώσει το βιογραφικό, όπως και έγινε».

Αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση, μιλώντας στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», υποστηρίζουν ότι «ο 38χρονος δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στην εξέτασή του και έτσι δεν γνώριζαν για την εμπλοκή του ανώτατου αξιωματικού. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, επιμένουν ότι ο 38χρονος την ημέρα της δολοφονίας ήταν στη Ζάκυνθο».

Ο συνοδός ασφαλείας του εφοπλιστή συνέχισε να προβάλλει άλλοθι, αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση της υπόθεσης. «Αφού πήρα το βιογραφικό, έφυγα από εκεί και συνάντησα το φίλο μου Χ.Κ., διευθυντή χειρουργικής κλινικής ιδιωτικού θεραπευτηρίου, σε ιταλικό εστιατόριο στο Κολωνάκι, καθώς αυτό βρίσκεται πολύ κοντά στο ιατρείο που διατηρεί στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (αριθμός …) και γι’ αυτό τον εξυπηρετούσε να βρισκόμαστε εκεί. Μαζί μας εκείνο το απόγευμα ήταν και ένα άλλο άτομο, ο Ντίνος, το επίθετό του όμως δεν το έχω συγκρατήσει. Είναι αστυνομικός και υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια. Μετά πήγα σε ένα μαγαζί στο Ψυχικό, όπου ήταν ο εφοπλιστής στον οποίο έδωσα το βιογραφικό του υιού του αξιωματικού που είχα πάρει εκείνη την ημέρα».

Εκτός από τον ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας, ο 38χρονος συνοδός ασφαλείας επικαλείται και γνωστό διευθυντή χειρουργικής ιδιωτικού θεραπευτηρίου με τον οποίο είχε συνάντηση την επίμαχη ώρα σε εστιατόριο του Κολωνακίου. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι δεν ήταν στη Ζάκυνθο ούτε τη μέρα της δολοφονίας ούτε την προηγούμενη. «Το απόγευμα της 8.6.2020, που υποτίθεται ότι ο (…)μετέφερε εμένα και τον (…) από την Αθήνα στην Ηλεία, απ’ όπου δήθεν πήγαμε με το σκάφος στη Ζάκυνθο, εγώ ήμουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ιταλικό εστιατόριο το οποίο βρίσκεται στο Κολωνάκι επί της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ (…), όπου συναντήθηκα με τον φίλο μου Χ.Κ., ∆ιευθυντή χειρουργικής στο Νοσοκομείο (…) προκειμένου να τον δω και να συζητήσουμε για ενδεχόμενη επιχειρηματική συνεργασία μας στην εισαγωγή και την εμπορία χειρουργικών μασκών από την Κίνα, διότι εκείνος έχει εταιρεία που εμπορεύεται ιατρικά είδη και εγώ γνωρίζω εκτελωνιστές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ταχύτερη εισαγωγή των εμπορευμάτων».

Ο 38χρονος προσπάθησε να απαλλάξει με την απολογία του και τον εφοπλιστή Μάρκο Λεμό, αλλά και άλλους συγκατηγορούμενούς του. Ένα βασικό στοιχείο για την άσκηση δίωξης και της εμπλοκής του καταζητούμενου εφοπλιστή ήταν η μεταφορά του σκάφους του από το Ψυχικό στην Κυλλήνη. Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, ο εφοπλιστής προσπάθησε να μείνει αθέατος από τις κάμερες της εθνικής οδού όταν ταξίδευε για την Κυλλήνη όπου είχε ραντεβού για να πουλήσει το φουσκωτό σκάφος του. Ο ισχυρισμός που αναφέρει στο υπόμνημά του ο 38χρονος ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε δεν κατεγράφη από τις κάμερες στους σταθμούς διοδίων επί του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα – Πάτρα δεν είναι βάσιμος, διότι σύμφωνα με τις απαντήσεις του διευθυντή διοδίων της Ολυμπίας Οδού «είναι πιθανό να μην καταγράφονται (λόγω διαφόρων παραγόντων) από τις κάμερες του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων όλες οι διελεύσεις ή όλα τα στοιχεία αυτών». Όσο για τον εφοπλιστή Μάρκο Λεμό, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, παραμένει άφαντος ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε το ένταλμα σύλληψής του να γίνει διεθνές, μια και ο ίδιος δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ψυχικού αλλά και Μονακό.

Εκδοχή

Για την παρουσία του 38χρονου και ενός ακόμα συγκατηγορούμενού του πάνω στο σκάφος του εφοπλιστή δίνει τη δική του εκδοχή: «Θα πρέπει να επισημανθεί ότι θα ήταν αδύνατο εγώ και ο (…) να πλοηγήσουμε το σκάφος από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο, ως υποστηρίζει ο (…) διότι εγώ μεν δεν γνωρίζω να πλοηγώ, ο δε (…) βρίσκεται σε απόλυτη σωματική αδυναμία να οδηγήσει οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο». Επίσης, για τους ίδιους λόγους αρνείται ότι ο συγκατηγορούμενός του οδηγούσε τη μοτοσικλέτα την ημέρα της δολοφονίας. «Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αδυναμία του (…) να χρησιμοποιεί το χέρι του καθιστά αδύνατη την οδήγηση από εκείνον μηχανής, αυτοκινήτου ή σκάφους. Συνεπώς, η κατασκευασμένη ιστορία ότι τάχα ήταν αυτός που οδηγούσε τη μηχανή, με την οποία δήθεν πήγαμε στο σημείο όπου βρίσκονταν ο ∆ιονύσης Κορφιάτης και η Χριστίνα – Θωμαΐς Κλουτσινιώτη και διαπράξαμε σε βάρος τους τα ως άνω αδικήματα, δεν αντέχει καν στη λογική».

Τις επόμενες μέρες οι δικαστικές αρχές αναμένεται να καλέσουν τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος τηρεί «σιγήν ιχθύος» μέχρι σήμερα, προκειμένου να καταθέσει ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και ο οδηγός του ο οποίος φέρεται να έδωσε το βιογραφικό στον 38χρονο. Μέχρι τότε, ο συνοδός ασφαλείας του Μάρκου Λεμού θα παραμείνει προφυλακισμένος, αλλά έτοιμος να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα από το κελί και να αφεθεί ελεύθερος.

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στις δολοφονίες ο απότακτος αστυνομικός

Αρνείται κατηγορηµατικά κάθε εµπλοκή του στις δολοφονίες ο απότακτος αστυνομικός που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ντίμη Κορφιάτη. Στην απολογία του, που αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ο 41χρονος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει σε βάρος του καμία τελεσίδικη καταδίκη για ομοειδείς ή άλλες πράξεις και τονίζει ότι διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο.

Όπως λέει, από τα αποδεικτικά στοιχεία της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας προκύπτει ότι δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την υπόθεση. Θεωρεί δε σφόδρα παράλογο να κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης από τη στιγμή που μολονότι εξερευνήθηκαν ενδελεχώς τα τηλέφωνα όλων των κατηγορουμένων (ακόμα και το κατασχεθέν κινητό που είχε στον Κορυδαλλό), ουδόλως προέκυψε οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ του ιδίου και των συγκατηγορουμένων του, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω εφαρμογής κινητού.

Αυτουργοί

Επισημαίνει ότι οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης ουδέποτε τον επισκέφθηκαν στη φυλακή όπου κρατούνταν, προκειμένου δήθεν να μιλήσουν διά ζώσης, μην έχοντας άλλωστε το δικαίωμα επισκεπτηρίου. Αναφέρει ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. η «δήθεν», όπως τη χαρακτηρίζει, εμπλοκή του προέκυψε επειδή διέθετε «κίνητρο», σύμφωνα με κατάθεση του Δ. Κορφιάτη, με τον οποίο είχε «διαφορές», διότι κατονομάζεται από τον μάρτυρα Π. και… επειδή ζήτησε αντίγραφα της σε βάρος του δικογραφίας και να απολογηθεί παρουσία συνηγόρου.

Ο απότακτος αστυνομικός αναφέρει: «Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία,ότι ο ήδη αποβιώσας, Διον. Κορφιάτης, ήταν ένας άνθρωπος με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν και πολλές και σοβαρότατες εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο ότι, λόγω των δραστηριοτήτων του, είχε “ενοχλήσει” πολλούς και επικίνδυνους ανθρώπους, οι οποίοι προφανώς επιθυμούσαν να τον πλήξουν σοβαρά ή ακόμα και να τον σκοτώσουν. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο ίδιος είχε καταγγείλει, κατά καιρούς, ως υπεύθυνους της σε βάρος του επίθεσης διάφορα πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων δεν κατηγορήθηκαν τελικά». Κάνει λόγο μάλιστα για κατάθεση στην οποία ο Κορφιάτης υποψιάζεται κάποιον Τ.Μ. αλλά και την από 21/12/20 μήνυσή του, όπου όχι μόνο υποψιάζεται, αλλά μηνύει κάποιον Γ.Π. «Αμφότεροι οι προαναφερθέντες δεν έχουν διωχθεί ποινικά, μη έχοντας προκύψει κάτι σε βάρος τους. Άρα, λοιπόν, το “κίνητρο” φαίνεται να εντοπίζεται σε αρκετούς ανθρώπους και σίγουρα όχι σε εμένα. Πράγματι, ο θανών υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεσή μου στο Εφετείο Πατρών, πλην όμως αυτός δεν είναι λόγος για εμένα να… θέλω τον θάνατό του ή τον θάνατο της συντρόφου του!» υπογραμμίζει.

Ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός αναφέρει ότι είναι υπόδειγμα οικογενειάρχη και ότι υπηρέτησε εύορκα επί 20 έτη στην ΕΛ.ΑΣ. Τονίζει ότι ο Κορφιάτης δεν τον μηνύει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης «προφανώς πεπεισμένος ότι δεν ευθυνόμουν για αυτή. Το γεγονός ότι αναφέρθηκε και σε αυτή του τη μήνυση στο πρόσωπό μου, λέγοντας χαρακτηριστικά “Τέλος, υπό διερεύνηση θα πρέπει να τεθεί ο ρόλος του Π.–Δ. Α.’’, δίχως ο ίδιος να μου αποδίδει κάποιον ρόλο, αποδεικνύει το δικό του μένος προς εμένα και όχι το αντίθετο», υπογραμμίζει ο κατηγορούμενος. Αναφέρει ακόμα ότι κατά την εκδίκαση της δικής του ποινικής υπόθεσης, ο δολοφονηθείς κατέθεσε ενόρκως ότι δεν τον υποψιαζόταν ως εμπλεκόμενο στη δολοφονία της συζύγου του, μολονότι είχε εκτενώς διεξαγάγει τις έρευνές του.

«Παλιές κόντρες»

Ο πρώην αστυνομικός σημειώνει ότι η διαμάχη του Κορφιάτη με τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας είναι πολύ προγενέστερη, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο επιστήθιος φίλος του, Ν.Τ. Μιλά μάλιστα για την κόντρα που δημιουργήθηκε μεταξύ του δολοφονηθέντος και της οικογένειας Σ., η οποία ξεκίνησε όταν ο Ντίμης Κορφιάτης αγόρασε το ξενοδοχείο με την επωνυμία «M…» στην περιοχή του Λαγανά, το οποίο λειτουργούσαν τα δύο αδέλφια Π.Σ. και Α.Σ. «Αφού το αγόρασε ο Ντίμης, έδιωξε τον Π. και τον Α. για να το λειτουργήσει μόνος του». Τονίζει μάλιστα ότι ο εκλιπών έχει βοηθήσει στη σύλληψη του Π. πριν από δύο έτη για εμπόριο ναρκωτικών. Όπως λέει: «Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ., στο προαναφερθέν Διαβιβαστικό της έγγραφο προς την Εισαγγελία Ζακύνθου, αποδίδει κίνητρο στους ίδιους τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της επίθεσης. Άραγε, αν όντως τα πρόσωπα αυτά διέθεταν ανθρωποκτόνο κίνητρο, ποια ανάγκη είχαν για έτερο πρόσωπο και δη εμένα να τους… προκαλέσει την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη που φέρονταν να τέλεσαν;» υπογραμμίζει. Μιλώντας για τον μάρτυρα «κλειδί» τονίζει: «Είναι απορίας άξιο το πώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έχοντας με λεπτομέρεια ομολογήσει την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση, ως οδηγός του οχήματος διαφυγής κ.λπ., όχι μόνον ΔΕΝ κατέστη κατηγορούμενος, αλλά αναβαθμίσθηκε σε μάρτυρα αυξημένης… αξιοπιστίας». Αναφέρει μάλιστα ότι χρήζει έρευνας το γεγονός ότι ο μάρτυρας κατηγορίας προσήλθε αυθορμήτως (;) να καταθέσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, χωρίς να διαθέτει Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και χωρίς να δηλώνει διεύθυνση κατοικίας. Ο απότακτος αστυνομικός αφέθηκε τελικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις