Ζάκυνθος – Α. Παπαδάτος: «Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος της Κλουτσινιώτη»

Ζάκυνθο

Για τη δική του αλήθεια μιλάει μέσα από τα κρατητήρια των φυλακών ο εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη, η οποία διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, για τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη το καλοκαίρι του 2020 στη Ζάκυνθο, Αντώνης Παπαδάτος.

Του Πέτρου Κουσουλού


Ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο, Αντώνης Παπαδάτος, μιλάει στην «Μ» μέσα από τη φυλακή


Ο στενός συνεργάτης του επίσης κατηγορούμενου εφοπλιστή Μάρκου Λεμού και διευθυντής των ναυτιλιακών εταιρειών του σπάει τη σιωπή του επισημαίνοντας ότι δεν είναι ούτε ο φυσικός ούτε ο ηθικός αυτουργός της συζύγου του επίσης δολοφονηθέντος Ντιμη Κορφιάτη. «Η μόνη εμπλοκή την οποία έχω με την υπόθεση είναι ότι έδωσα το σκάφος του εφοπλιστή Λεμού σε δύο ανθρώπους οι οποίοι μου το ζήτησαν. Όμως δεν γνώριζα το τι ακριβώς πάνε να κάνουν στη Ζάκυνθο. Είναι προφανές ότι εάν γνώριζα δεν θα το έκανα» αναφέρει. Ο ίδιος μάλιστα αποκαλύπτει ότι στις αρχικές καταθέσεις του ο εφοπλιστής Λεμός είπε ψέματα προκειμένου να τον καλύψει, λέγοντας ότι εκείνος ήταν που μετέφερε το σκάφος στην Κυλλήνη. «Όλη η αλήθεια αποκαλύφθηκε με την απολογία μου στο δικαστήριο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ζάκυνθο
Ο Μάρκος Λεμός

Δεν γνώριζα

Κατά τους ισχυρισμούς του Παπαδάτου, δεν γνώριζε την αδικοχαμένη και άγρια δολοφονημένη Χριστίνα Κλουτσινιώτη. «Όχι, δεν την ήξερα. Τον μόνο που γνώριζα ήταν τον σύζυγό της Ντίμη Κορφιάτη, με τον οποίο όμως δεν είχα κάποια προσωπική αντιδικία. Αντιθέτως εκείνος (σ.σ. το θύμα) είχε προσπαθήσει να με εμπλέξει σε διάφορες ιστορίες, οι οποίες πάντως κατέληξαν στο αρχείο. Αυτό έγινε επειδή εγώ και ηθικά αλλά και οικονομικά, όσο μπορούσα, βοήθησα κάποιους ανθρώπους με τους οποίους είχε αντιδικία». Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή των εταιρειών του Μάρκου Λεμού, η μοναδική εμπλοκή του στην υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός ότι αποφάσισε να δώσει το σκάφος του εφοπλιστή σε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι το ζήτησαν. «Και πάλι σας λέω δεν γνώριζα τι πήγαιναν να κάνουν. Δεν ήξερα το παραμικρό για το τι σχεδιαζόταν. Νόμιζα ότι ίσως το ήθελαν για κάποια ληστεία» απαντά με αφοπλιστικό τρόπο στο συγκεκριμένο ερώτημα, προσθέτοντας ότι εκ των δύο αλλοδαπών που ζήτησαν το σκάφος εκείνος γνώριζε μόνο τον έναν. «Ο άλλος είναι απλός φίλος του» επισημαίνει. Και συνεχίζει: «Όταν έμαθα ότι έγινε αυτό το οποίο έγινε, δηλαδή η δολοφονία, έφυγα πανικόβλητος από την Κυλλήνη και ήρθα στην Αθήνα. Είπα λοιπόν στον εφοπλιστή Λεμό ότι το σκάφος αυτό εμπλέκεται στη δολοφονία της Ζακύνθου. Και τότε φτιάξαμε το παραμύθι μαζί με τον Κούγια (σ.σ. πρώην δικηγόρος του Μάρκου Λεμού) να πει στη ΓΑΔΑ ο Λεμός ότι το σκάφος το πήγε εκείνος». Απαντώντας σχετικά με το ποια είναι η εμπλοκή του εφοπλιστή στην υπόθεση επισημαίνει ότι η αρχική του κατάθεση ήταν ψευδής σε ό,τι αφορά το ποιος πραγματικά πήγε το σκάφος στην Κυλλήνη. «Το σκάφος το πήγα εγώ και το είπα στην απολογία μου. Εκείνος ήθελε να με καλύψει γιατί έχουμε πολύ σοβαρά θέματα ανοιχτά μαζί του. Αλλά συγκρατήστε και αυτό. Ποτέ δεν θα έπαιρνα το σκάφος του Λεμού για να πάω να κάνω μια δολοφονία. Δεν είμαι ηλίθιος!».

Ζάκυνθο
Ο Αντώνης Παπαδάτος

Δολοφόνοι

Σε ερώτηση για το τι περιμένει από τη δίκη, ο Παπαδάτος αναφέρει ότι ευελπιστεί να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Να σας πω την αλήθεια όμως δεν έχω και μεγάλες προσδοκίες. Το θέμα είναι να μην μπλέξουν άνθρωποι οι οποίοι είναι αθώοι. Όλοι όσοι κατηγορούνται μαζί μου δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία, όπως και εγώ. Αν δείτε τον σωματότυπο μου εκείνη την περίοδο, δεν θα μπορούσα να είμαι εγώ αυτός που ήταν επάνω στη μηχανή. Ούτε ο άνθρωπος ο οποίος κατηγορείται ως οδηγός της μηχανής έχει σχέση. Πρόκειται για άνθρωπο βαριά άρρωστο. Επίσης δεν υπάρχει και ηθικός αυτουργός. Ο αστυνομικός τον οποίο χρεώνουν ως ηθικό αυτουργό δεν έχει καμία σχέση. Απέναντί μου τον είχα μια ζωή τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είναι άδικα στη φυλακή γι’ αυτό το πράγμα. Ο μόνος που ξέρει όλη την αλήθεια είμαι εγώ, αλλά δεν είμαι εγώ ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν ήξερα ότι πάνε να κάνουν δολοφονία».

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά́ οκτώ άτομα, τα οποία βαρύνονται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της φυσικής και της ηθικής αυτουργίας αλλά και της συνέργειας σε ανθρωποκτονία, ενώ λίγο μετά τη δολοφονία της Κλουτσινιώτη δολοφονήθηκε και ο σύζυγός της, ο οποίος είχε γλιτώσει από την αρχική ενέδρα, Ντίμης Κορφιάτης.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί                         Ζάκυνθο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ. Δικαιοσύνης: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών»

Ανοικτή επιστολή προς τον εφέτη Κωνσταντίνο Βουλγαρίδη εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις